Sportiva orădeană Bianca Benea participă în acest sfârşit de săptămână la Burgos, în Spania, la întrecerile celei de-a cincea etape a Cupei Mondiale de Spadă pentru Junioare.

Spadasina legitimată la CSM Oradea, unde este antrenată de Nicolae Ille, ia parte la evenimentul  programat în perioada 16-17 decembrie.

Cu un punctaj de 29.0, Benea se situează pe locul 45 în ierarhia generală a Cupei Mondiale. Bianca s-a clasat pe locul 19 în proba individuală de spadă feminin din cadrul etapei a IV-a de la Cupa Mondială de juniori de la Luxembourg, eveniment care s-a desfăşurat în perioada 2-3 decembrie.

De menţionat că întrecerile de la Burgos reunesc 188 de spadasine de pe întreg mapamondul. Delegaţia României cuprinde alte cinci sportive: Denisa Barosan, Talida Enache, Mihaela Leonte, Alexandra Predescu şi Zsuzsa Schlier.

Clubul CSM Oradea reaminteşte, cu acest prilej că Bianca Benea este campioana naţională juniori şi vicecampioană la tineret, performanţe atinse în acest an. De asemenea, sportiva de la CSM Oradea "a câştigat Cupa României la spadă feminin – ediţia 2017, deşi ea se află la primul an de juniorat", după cum mai menţionează sursa citată.