Cristian Bodea, angajat al PNL Bihor, a declarat vineri pentru BIHOREANUL că preşedintele CJ Bihor şi-a înregistrat demisia din funcţia de vicepreşedinte al organizaţiei de partid pe data de 15 noiembrie.

"Nu am vrut să fac caz din această demisie. Gestul meu este motivat doar de faptul că deţin trei funcţii administrative şi de reprezentare care nu îmi mai lasă timp pentru activitatea de partid, astfel încât am decis să las pe altcineva, care are timp, să se ocupe de partid", a declarat pentru BIHOREANUL, tot vineri, Radu Ţîrle.

"Sunt preşedinte al Consiliului Judeţean Bihor, preşedinte al Comitetului de Dezvoltare al Regiunii Nord-Vest şi reprezentant al României în Congresul Puterilor Locale şi Regionale de pe lângă Consiliul Europei. Cel mai mult contează, însă, în demisia mea, faptul că în Bihor avem în derulare foarte multe lucrări publice, iar eu vreau să am timp să merg în continuare pe teren, ca să verific realizarea lor, căci eu nu semnez situaţii de lucrări sau recepţii din birou", a adăugat Radu Ţîrle.

 Ţîrle a fost senator PD între 2004 şi 2007, iar apoi eurodeputat până în 2008, fiind exclus din acest partid după ce a absentat de la o şedinţă a Senatului în timp ce se afla în Parlamentul Europei.

În 2008, s-a înscris în PNL şi a câştigat alegerile uninominale pentru preşedinţia Consiliului Judeţean, primind apoi, automat, un post de vicepreşedinte al PNL Bihor. El a fost revocat din această funcţie la finele anului 2009, pentru lipsă de activitate, fiind însă ales ca vicepreşedinte al PNL Bihor la începutul acestui an, cu un număr mare de voturi, imediat după senatorul Cornel Popa şi deputaţii Lucia Varga şi Nicolae Jolţa.