După ce săptămâna trecută alianţa PNL-UDMR l-a lăsat pe preşedintele CJ fără dreptul legal de a numi până şi componenţa comisiilor de licitare şi de recepţie a lucrărilor publice, deşi tocmai el răspunde de acestea, Radu Ţîrle s-a răzbunat faţă de vicepreşedinţii Alexandru Kiss şi Dumitru Voloşeniuc restricţionându-le accesul la maşinile de serviciu.

Potrivit unei dispoziţii date în calitatea sa de ordonator de credite, Ţîrle a interzis ca după orele de program, adică ora 16, Kiss şi Voloşeniuc să mai poată folosi cele două limuzine VW Passat aflate în serviciul lor. "Nu m-am uitat pe lege să văd cum se reglementează problema maşinilor de serviciu, dar este un lucru bun, ar fi bine ca toate instituţiile să facă acelaşi lucru, începând de la capul instituţiei", a comentat noua situaţie vicepreşedintele Dumitru Voloşeniuc, în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurate miercuri.

Voloşeniuc a recunoscut şi faptul că aceasta ar fi "pedeapsa" pe care o suportă împreună cu Kiss după şedinţa de săptămâna trecută a CJ, când l-au lăsat pe Ţîrle fără nicio putere în cadrul instituţiei. "Deocamdată ne-am dat reciproc nişte cartonaşe galbene. O să vedem mai departe ce-o să facem", a comentat Voloşeniuc situaţia.

Cert este că, de acum, vicepreşedintele Dumitru Voloşeniuc va trebui să facă naveta între Oradea şi Vadu Crişului, iar vicelpreşedintele Alexandru Kiss între Oradea şi Paleu, cu maşinile personale.