Arătat ca responsabil pentru demisia deputatului Ştefan Seremi de la conducerea PDL Bihor, şeful CJ, Radu Ţîrle, afirmă că nu a avut niciun conflict cu acesta, ci doar şi-a exprimat nemulţumirea, în partid, faţă de faptul că organizaţiile locale nu sunt coordonate corespunzător şi că liderii filialei nu „colindă" judeţul.

„Colindător" prin Bihor

„Nu am avut niciun conflict cu domnul deputat Ştefan Seremi, niciodată, şi consider că nu am nicio legătură cu demisia sa de la conducerea PDL Bihor", a declarat, marţi, pentru BIHOREANUL, preşedintele CJ Bihor, Radu Ţîrle.

Ţîrle a afirmat că singura referire pe care a făcut-o în cadrul partidului la deputatul Seremi a avut loc la ultima reuniune a Colegiului Director al PDL Bihor (n.r. - în 29 martie), când - în prezenţa lui Vasile Blaga - i-a „semnalat" acestuia că organizaţiile locale ale partidului nu sunt funcţionale.

„Eu colind judeţul şi, cu cât merg mai mult în teritoriu, cu atât îmi dau seama că nu avem organizaţii sau că avem organizaţii cu doi-trei membri, care nu funcţionează, iar în asemenea condiţii este greu să faci performanţă. La şedinţa Colegiului Director, când a fost acasă domnul Blaga, tot ce am semnalat a fost acest lucru, că organizaţiile nu sunt consolidate şi că toţi cei din conducerea partidului vor trebui să iasă în judeţ şi să-şi asume conducerea organizaţiei, pentru că altfel, dacă nu vom câştiga alegerile pentru preşedinţia Consiliului Judeţean, nu vreau să fiu făcut eu responsabil pentru acest lucru", a declarat şeful CJ Bihor.

Caractere şi minciuni

După cum se ştie, deputatul Ştefan Seremi a anunţat, marţi, că a demisionat încă din 4 aprilie de la conducerea PDL Bihor din cauza unor „neînţelegeri care riscau să se coaguleze într-un conflict ireconciliabil" cu preşedintele CJ Bihor, Radu Ţîrle, care este candidatul organizaţiei pentru un nou mandat la şefia Consiliului Judeţean, şi pe care - indirect - l-a descris ca fiind „fără caracter".

"Îmi permit să formulez o recomandare pentru colegii din PDL Bihor - atunci când va veni momentul politicii porţilor deschise, să instaleze la intrare "paznici destoinici", pentru că, odată cu oamenii de bună credinţă, aşa cum s-a întâmplat şi altă dată, vor intra şi oameni fără caracter, cu gânduri mai puţin curate faţă de partid şi faţă de cei care le întind mâna", le-a transmis Seremi colegilor de partid.

Chestionat de BIHOREANUL, Seremi a declarat că "am plecat pentru că domnul Ţîrle a prezentat conducerii partidului o minciună ca fiind un adevăr, iar eu nu pot fi de acord ca o minciună să fie prezentată pe post de adevăr".

Portrete de politicieni

Ştefan Seremi este deputat din 2008, iar din 2010 a fost şi preşedintele PDL Bihor. La începutul anilor '90, el a mai fost - în paralel cu statutul de om de afaceri - deputat din partea FSN, iar apoi, până în 2008, pe rând, preşedinte şi vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Bihor.

Radu Ţîrle este preşedinte al CJ Bihor din 2008, fiind ales în această funcţie ca reprezentant al PNL Bihor. Ţîrle a fost ales senator în 2004 ca membru al PD, fiind pus pe listă "la schimb" cu voturile comunităţii penticostale, după care, între 2006-2007, a fost observator din partea României la Parlamentul European. În 2007, el a fost exclus din PDL, ca urmare a unui conflict cu preşedintele de atunci al PDL Bihor, Petru Filip, anunţând că revine în rândurile democrat-liberalilor în toamna anului trecut, după ce PNL a refuzat să-l nominalizeze drept candidat pentru un nou mandat de preşedinte al CJ Bihor sau pentru un mandat de eurodeputat la următoarele alegeri.