Federaţia Română de Polo a decernat, marţi, titlul de campioană echipei Steaua Bucureşti, decizie ce a stârnit nemulţumire în rândul echipei rivale, CSM Oradea, care anunţă că va contesta hotărârea.

Concret, cei cinci membri ai Biroului Federal ai FR Polo au analizat situaţia creată de starea de urgenţă, respectiv cea de alertă, şi au decis să încheie sezonul competiţional în Superliga Naţională. Astfel, a fost îngheţat clasamentul care o are pe Steaua pe primul loc, cu 12 puncte avans faţă de CSM Oradea, situată pe poziţia secundă.

Formaţia orădeană are o restanţă (două jocuri în deplasare cu Dinamo), dar şi două meciuri acasă, în ultima etapă, cu Steaua. Aşadar, matematic, orădenii ar putea urca pe prima poziţie a clasamentului, dacă ar câştiga cele patru jocuri.

"Este o veste tristă, o surpriză neplăcută din partea federaţiei. Eu susţin mai departe că matematic Steaua nu este campioană, pentru că dacă s-ar juca meciurile restanţe pe care le avem din cauza participării în cupele europene, matematic noi am putea fi pe primul loc. Eu cred că sunt argumente suficiente, orice altă motivare din partea Stelei sau a altor aşa zişi specialişti eu nu pot să le accept. Cu siguranţă vom contesta această decizie", a declarat, pentru BIHOREANUL, Dorin Costrăş, antrenorul echipei CSM Oradea.

Votul în Biroul Federal a fost 3-2 în favoarea decernării titlului pentru Steaua. Cei care au votat împotrivă au propus să nu se acorde deloc titlul în acest sezon, cum s-a întâmplat la baschet sau la handbal.

De altfel, varianta de a nu acorda titlul în acest sezon, agreată şi de CSM Oradea, a fost argumentată şi pe exemplele din alte campionate ale Europei, cum ar fi cel din Ungaria şi cel din Italia (două dintre cele mai importante campionate continentale).

"Noi avem şi un argument moral şi sportiv, acela că am învins în acest sezon Steaua în finala cupei. Consider că puteam să ne impunem şi în meciurile de acasă cu ei, şi în jocurile restante cu Dinamo din deplasare. De aceea suntem nemulţumiţi. Dar, cel mai corect era, consider eu, să nu se decerneze titlul în acest an", a completat Dorin Costrăş.