O orădeancă trimisă în judecată de procurorii DIICOT pentru trafic de droguri şi condamnată iarna trecută la o pedeapsă a cărei executare a fost suspendată sub supraveghere, a încălcat obligaţiile impuse de judecători. Drept urmare, femeia a ajuns să fie urmărită naţional, iar ulterior prinsă şi încarcerată.

Eva Monica Marian, 37 ani, cunoscută drept "Ţiţo" în rândul traficanţilor de droguri, a fost prinsă vânzând etnobotanice şi marijuana de poliţiştii Antidrog ai Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea, droguri ce erau trimise în ţară din Spania şi Austria de traficanţi. Întreaga grupare a fost trimisă în judecată de procurorii DIICOT pentru trafic de droguri de risc şi operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Procesul, care a început în 2017, s-a finalizat anul trecut, pe 13 februarie, când Curtea de Apel Oradea a dispus condamnarea orădencei la 2 ani de închisoare, pedeapsă care a fost suspendată sub supraveghere pe un termen de încercare de 4 ani, timp în care Marian era obligată să anunţe, în prealabil, orice schimbare a domiciliului, să comunice şi să justifice schimbarea locului de muncă, informaţii despre mijloacele de existenţă, dar şi orice deplasare care depăşeşte 8 zile, precum şi întoarcerea.

Respectarea măsurilor de supraveghere intră în sarcina ofiţerului supraveghetor din cadrul Serviciului de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Bihor, unde femeia avea obligaţia să se prezinte ori de câte ori i se cere. Atât doar că "Ţiţo" nu a făcut-o...

Imediat după pronunţarea verdictului, femeia a plecat în Franţa, fără să mai dea vreo veste, motiv pentru care, toamna trecută, Serviciul de Probaţiune a solicitat instanţei revocarea suspendării executării pedepsei în cazul ei, cerere care a şi fost admisă, pe 12 noiembrie 2019 orădeanca fiind dată în urmărire naţională.

Eva Monica Marian a fost prinsă abia marţi, când s-a întors să-şi refacă actul de identitate expirat, fiind ridicată de poliţiştii de ordine publică orădeni tocmai din sediul Serviciului de Evidenţă a Persoanelor de pe strada Republicii şi depusă la Penitenciarul Oradea, pentru executarea pedepsei de 2 ani de închisoare.