Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a suspendat joi și licitația pentru lotul 2 al Drumului Expres care va conecta Oradea de Arad, a informat Economedia.ro, astfel că în prezent procedurile pentru găsirea constructorilor pentru toate cele trei loturi sunt oprite.

Lotul al doilea înseamnă porțiunea dintre Salonta (Bihor) și Chișineu Criș (Arad), cu o lungime de 39,7 km, plus încă 10 km de drum de legătură cu noul punct de frontieră din Salonta.

Cel mai probabil, conform Economedia.ro, această licitație a fost suspendată astfel încât CNAIR să poată răspunde unor solicitări de clarificare din partea unor posibili ofertanți. 

Procedura a fost oprită în ultimul moment, căci data limită de depunere a ofertelor era tocmai joi, 9 mai. 

După cum BIHOREANUL a mai scris, CNAIR a suspendat licitația pentru construirea lotului I al DX Oradea – Arad, dintre Oradea și Salonta (33,7 km + 5,3 km drum de legătură cu DN 79), pe 10 aprilie, cu doar o zi înainte să expire termenul limită pentru depunerea ofertelor. Suspendarea licitației pentru lotul I a fost decisă la o zi după ce o măsură similară a fost luată de CNAIR în ce privește lotul III, dintre Chișineu Criș și Arad, de 47,07 km + 2,9 km de drum de legătură cu zona industrială a municipiului Arad. Și în acele cazuri ar fi fost vorba tot despre o serie de clarificări cerute de constructori.

Proiectul DX Oradea - Arad prevede construirea a 140 km de drum, cu tot cu legăturile, are o valoare totală estimată de 8,5 miliarde lei fără TVA (10,7 miliarde lei cu TVA) și finanțare asigurată din fonduri europene.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!