"Voi merge la vot duminică şi voi vota răul cel mai mic, adică pe Traian Băsescu", a spus Laszlo Tokes, într-o declaraţie pentru Bihoreanul.ro.

Aflat la Bruxelles, Tokes a afirmat că în timp ce UDMR îl sprijină pe Mircea Geoană, Partidul Civic Maghiar pe Traian Băsescu, iar Consiliul Naţional al Maghiarilor din Transilvania recomandă etnicilor maghiari să voteze după propria conştiinţă la scrutinul din 6 decembrie, el consideră că trebuie să-l sprijine pe Băsescu, deoarece nu crede în proiectul Johannis.

"CNMT este într-o situaţie foarte delicată, pentru că are o înţelegere cu UDMR, care îl sprijină pe Mircea Geoană, iar pe de altă parte are o înţelegere şi cu grupul naţional radical, care îl sprijină pe Traian Băsescu. Noi (n.r. - CNMT) nu vrem să îngreunăm şi mai mult situaţia maghiarilor, şi de aceea îi îndemnăm să voteze conform conştiinţei lor, dar accentuând că este o situaţie imposibilă ca, la 20 de ani după căderea comunismului, să fim de partea unui partid care a fost în spatele tuturor diversiunilor şi care este autorul scenariilor de la Târgu Mureş. Pentru noi şi pentru mine este inadmisibil să optezi de partea lui Geoană, şi nici persoana lui Klaus Johannis nu ne convinge, deoarece domnul Johannis este folosit, este victima unei politici de vitrină şi nu-l înţelegem nici pe Crin Antonescu cum poate fi de partea foştilor comunişti", a spus Laszlo Tokes.

Europarlamentarul a mai precizat că duminică va merge la vot deoarece acest lucru "este o datorie civică" şi a repetat că va alege "răul cel mai mic, care este Traian Băsescu".