Eurodeputatul Laszlo Tokes s-a declarat mâhnit că socialiştii maghiari îi compară pe ungurii din România cu ţiganii din India, dar şi mai revoltat că realizatorul TV Radu Tudor i-ar fi numit pe etnicii maghiari din România "măgari", motiv pentru care a afirmat că îi va intenta un proces.

"Deputatul Szanyi Tibor din Parlamentul Ungariei a asemănat minoritatea maghiarilor din România cu ţiganii din India, iată deci că am ajuns să fim contestaţi chiar de fraţii noştri maghiari din Martidul Socialist din Ungaria. Dar în urma unui program de la Antena 3 s-a adus o ofensă nu doar împotriva persoanei mele, ci şi împotriva ungurimii pe care o intitulează măgari, cum uneori o face şi Vadim Tudor. Eu nu sunt de acord, de exemplu, ca românii să fie confundaţi cu romii, dar parcă totuşi este mai uman să fii asemuit cu alţi oameni decât cu animale", a spus preşedintele CNMT, Laszlo Tokes, într-o conferinţă de presă susţinută luni la Oradea.

El a adăugat că "voi intenta proces împotriva lui Radu Tudor" şi s-a declarat "îngrijorat" că asemenea "manifestări agresive simbolice antimaghiare" s-au înmulţit în ultimul timp. "Din această cauză am impresia că pentru asemenea procese am nevoie de un întreg oficiu, de un jurist şi de o secretară", a spus Tokes.