Într-un comunicat transmis, luni, europarlamentarul Tokes Laszlo susţine că a luat act de intenţia soţiei sale de a divorţa. "După ce anul trecut, în decembrie, soţia mea m-a părăsit şi s-a mutat de acasă, săptămâna trecută a înaintat cererea de divorţ. Deoarece nu am putut să schimb această situaţie, sunt nevoit să respect şi să iau act de această decizie", spune fostul episcop.

Totodată, precizează Tokes, "ca om care-şi iubeşte familia şi copiii, trăiesc aceste momente ca cea mai mare criză şi provocare din viaţa mea. Nu doresc ca acest caz să evolueze în spaţiul public, deoarece doresc să-mi apăr copiii mei dragi, şi pe noi înşine de intenţiile politice evident dăunătoare şi de presa de scandal".

"Mă voi strădui să-mi continui munca şi să duc la îndeplinire cu abnegaţie şi consecvenţă toate sarcinile ce-mi revin", spune în încheiere europarlamentarul, care nu pierde însă prilejul de a cataloga drept "straniu" faptul că "acuzațiile soției sunt citate din dosarul depus, chiar înainte de a primi vreo citație".

Va fi război?

Pe de altă parte, însă, avocatul lui Tokes Edith crede că divorţul nu va fi unul liniştit, iar clienta sa se aşteaptă să fie atacată de soţul ei, motiv pentru care s-a pregătit de luni de zile pentru acest pas. Avocatul Kovacs Zsolt, a declarat, luni, pentru BIHOREANUL că va încerca să încheie divorţul amiabil, însă, susţine el, "dacă domnul Tokes o va ataca pe clienta mea, cum a mai făcut-o, aceasta va prezenta dovezile pe care le are împotriva lui".

Potrivit avocatului, cei doi nu trăiesc de foarte mulţi ani împreună, ca soţ şi soţie. "Dânsa a luat această decizie pentru că vrea să-şi continue viaţa, nu mai putea trăi într-o căsătorie care, de fapt, nu mai există. Este aberant ca într-o căsnicie să se discute prin scrisori pe care să şi le trimită prin poştă, ei locuind în aceeaşi casă", spune Kovacs.

Totodată, avocatul spune că, pe lângă înscrisuri, poate aduce martori care să dovedească faptul că episcopul reformat a călcat strâmb. "Avem si probe scrise, daca va tebui vor aduce martori importanţi, martori oculari, dar vedem dupa prima infăţişare", susţine Kovacs, care spune că cei doi soţi nu se vor împăca. "Împăcarea este exclusă. Nici nu cred că se va discuta despre împăcare. Este o decizie foarte importantă şi, odată luată, nu cred că doamna Tokes se va răzgândi".

Soţia europarlamentarului Laszlo Tokes a cerut săptămâna trecută Judecătoriei Oradea să îi desfacă mariajul cu fostul episcop reformat de Piatra Craiului "din vina exclusivă a acestuia", reproşându-i infidelitatea şi comportamentul abuziv.

În cererea de divorţ, dezvăluită ân exclusivitate de BIHOREANUL, Tokes Edith îşi acuză soţul, printre altele, de "nenumărate aventuri pe care le-a avut, unele de care ştiau şi colegii lui, din moment ce nu s-a sfiit să fie discret" . Ea adaugă că, "dacă se impune", va dovedi aceste lucruri "cu martori sau înscrisuri: scrisori de dragoste, sms-uri, notiţe".

Tokes Edith susţine că, în cei 25 de ani de căsătorie, a fost "terorizată şi traumatizată psihic" de soţul său, care avea obiceiuri "absurde", între care şi acela de a comunica în scris cu familia.

Întreaga poveste a acestui scandal neobişnuit o găsiţi în ediţia tipărită a BIHOREANULUI din această săptămână.