Cunoscuta revistă americană Rolling Stone a realizat și publicat o listă a celor mai buni 200 de cântăreţi din lume. Cântăreaţa Mariah Carey a fost inclusă pe locul 5, Michael Jackson este abia pe locul 86, iar Céline Dion, Madonna, Justin Bieber ori P!nk au fost omişi, stârnind indignarea fanilor acestora.

În Top 20, în ordine descrescătoare, se află artiştii Marvin Gaye, Frank Sinatra, Celia Cruz, Elvis Presley, Prince, Bob Dylan, Freddie Mercury, Patsy Cline, John Lennon, Little Richard, Al Green, Otis Redding, Beyoncé, Stevie Wonder, Ray Charles, Mariah Carey și Billie Holiday.

Podiumul celor mai buni cântăreți din istorie este ocupat, potrivit Rolling Stone, de Sam Cooke (locul 3), Whitney Houston (locul 2) şi, pe prima treaptă, de Aretha Franklin, cunoscută ca "regina muzicii soul".

În top se află şi cântăreţi din noua generaţie precum Rosalía (loc 200), Billie Eilish (198), ori Taylor Swift (102).

Pe locul 141 a fost clasată Christina Aguilera, iar pe 100 - faimosul Elton John.

Michael Jacskon este pe locul 86, Amy Winehouse pe 83, Bruce Springsteen pe 77, în timp ce artişti precum Céline Dion, Madonna, Justin Bieber ori P!nk nici nu au fost incluşi. Absenţa cântăreţei canadiane Céline Dion a stârnit cea mai mare indignare din partea publicului. „Simpla ei absenţă este suficientă pentru a discredita tot clasamentul", a fost un mesaj transmis de un internaut pe pagina de Twitter a revistei, notează Usatoday.com.

Revista americană de muzică și cultură populară a precizat că acest clasament a fost realizat în redacţie de jurnalişti şi principalii colaboratori. „Înainte de a trece prin acest clasament (şi a-l comenta), ţineţi cont că este lista celor mai mari cântăreţi, nu a celor mai mari voci. Talentul este impresionant, dar geniul este transcendent. În majoritatea cazurilor, ceea ce a contat pentru noi a fost originalitatea artistului, influenţa, profunzimea catalogului şi amploarea moştenirii muzicale", s-a justificat publicaţia, după publicare.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!