Specialiştii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) au strâns într-o carte toate informaţiile pe care cetăţenii trebuie să le ştie pentru obţinerea unor documente de la structurile Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

Volumul denumit „Ghid de informare pentru cetățeni în relația cu structurile Ministerului Afacerilor Interne” explică pe înţelesul tuturor paşii pe care oamenii trebuie să îi facă pentru obţinerea oricăror avize, autorizaţii ori documente, arătând totodată taxele aferente, modalitățile de plată şi termenele de eliberare.

În cele 161 de pagini, persoanele interesate pot afla cum pot obţine documente de identitate şi de stare civilă (certificatele de naştere, cele de căsătorie ori deces, extrase multilingve ale certificatelor de stare civilă, etc), demersurile pentru a obţine permise de conducere, paşapoarte, cum îşi pot înmatricula maşina. 

De asemenea, poliţiştii DGA explică modul cum se obţin licenţele de funcţionare pentru societăţile de detectiv particular, demersurile pentru autorizarea firmelor de schimb valutar, cazinouri, dar şi care sunt actele necesare pentru cumpărarea, deţinerea, transportul ori exportul de arme, toate avizele şi autorizaţiile care se eliberează de Poliţia de frontieră, cele de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Imigrări, Prefect, Arhivele Naţionale, dar şi multe altele.

Desigur, cartea prezintă şi activitatea DGA, principalele infracţiuni de corupţie şi, pe fiecare pagină, linia telefonică gratuită a instituţiei-0800.806. 806, ce poate fi apelată gratuit din orice linie de telefonie mobilă sau fixă şi prin care cetăţenii pot să sesizeze săvârşirea acestor infracţiuni ori de câte ori este nevoie.

Ghidul de informare pentru cetățeni în relația cu structurile Ministerului Afacerilor Interne a fost tipărit cu sprijinul Centrului de Asistenţă pentru Organizaţii Neguvernamentale - CENTRAS în 6.000 de exemplare, ce vor fi diseminate la nivel teritorial de către structurile judeţene anticorupţie.

Totodată, pe site-ul de internet al Direcţiei Generale Anticorupţie există şi o variantă electronică extinsă a acestui Ghid, care cuprinde, pe lângă informaţiile din varianta print, şi modele de formulare, specimene de documente etc.

Descarcă Ghidul şi toate anexele AICI