La an nou, şanţuri noi! Firma Energomontaj va începe în cea de a doua jumătate a lunii martie cea de a doua etapă de înlocuire a reţelelor de termoficare. "Constructorul a stabilit cu societate de termoficare ce tronsoane să atace şi în cea de a doua jumătate a lunii martie, după obţinerea autorizaţiilor de construire, va începe lucrările", a declarat primarul Ilie Bolojan, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă.

Potrivit edilului, luna viitoare vor fi atacate doar tronsoanele care nu implică sistarea serviciilor de alimentare cu încălzire şi apă caldă a apartamentelor orădenilor. Spre exemplu, în strada Oneştilor, constructorul va începe luna viitoare montarea noii conducte care va înlocui tronsonul aerian inestetic amplasat de-a lungul pistei de biciclete. Conectarea efectivă a acesteia la reţea se va face însă abia după încetarea sezonului de termoficare.

De altfel lucrările, împărţite pe 28 dintre cele mai avariate tronsoane de reţea din Oradea, se vor desfăşura în principiu peste vară pentru a deranja populaţia cât mai puţin. "Având în vedere că nu mai avem o presiune de timp în momentul de faţă, am luat decizia ca lucrările să se desfăşoare doar pe perioada de vară de anul acesta şi anul viitor iar cele care se vor desfăşura, totuşi, peste iarnă nu vor mai obliga la întreruperea încălzirii", a spus edilul.

Potrivit primarului, constructorul va suporta lucrările din bugetul propriu până la semnarea de către municipalitatea a contractului cu finanţatorul european. Investiţia urmează să fie finanţată prin POIM 2014 – 2020.