Tânăra sportivă orădeană Giulia Safina Popa a obţinut din nou un succes internaţional. Tenismena legitimată la clubul CSM Oradea a reuşit să câştige turneul "Kanna&Drottningens Pris 2022", competiţie de tipul supercategory, care a avut loc în Suedia, la Stockholm, în perioada 31 octombrie - 6 noiembrie.

Giulia a concurat în proba de simplu feminin 14 ani, unde a reuşit să-şi învingă toate adversarele şi astfel să termine pe primul loc.

Orădeanca a intrat în concurs având statut de principal cap de serie, iar acest lucru l-a demonstrat prin evoluţia avută. Jucătoarea de la CSM şi-a depăşit toate cele şase adversare. În primul tur, Giulia Sfina Popa a avut-o ca adversară pe Elenora Toneva din Bulgaria, pe care a întrecut-o foarte clar, cu scorul de 6-0, 6-0.

Apoi, în turul al doilea, orădeanca s-a duelat cu Katriin Reinvals din Estonia, pe care a învins-o tot în două seturi, dar cu scorul de 7-6, 6-4.

În turul III, reprezentanta clubului CSM a dat peste Vlada Guryleva din Rusia, sportivă de care a trecut cu scorul de 6-2, 7-5.

În sferturile de finală, Giulia s-a întâlnit cu Luna Vujovic din Serbia, jucătoare desemnată cap de serie numărul 6. Aici disputa a fost ceva mai strânsă, dar bihoreanca s-a impus după trei seturi, cu scorul 1-6, 6-2, 6-3, calificându-se în semifinale.

Adversara din penultimul act a fost o altă reprezentantă a Serbiei, Dusica Popovski, cap de serie numărul 10. Pe aceasta Giulia a învins-o categoric cu scorul de 6-1, 6-3.

În meciul pentru adjudecarea trofeului, orădeanca a întâlnit-o pe Anna Pushkareva din Rusia, cap de serie numărul 7, pe care a învins-o după trei seturi, cu scorul de 6-2, 2-6, 6-2.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!