A venit apa caldă, dar nu pentru toţi orădenii. Termoficare Oradea a reluat furnizarea apei calde în cursul nopţii de luni pornind din cartierul Rogerius. Până marţi, în jurul orei 11, au fost repornite punctele termice pornind din Şoseaua Borşului până în cartierul Dragoş Vodă.

"În momentul de faţă alimentăm 80% din oraş. Dopul de apă rece de pe reţea a fost pus în mişcare, iar până diseară în jurul orei 20 - 22 se va închide circuitul", a declarat directorul Termoficare, Stănel Necula.

Potrivit acestuia, consumatorii din cartierele Nufărul II şi III, aflaţi la capăt de reţea, vor primi apă caldă abia după lăsarea serii. "În comuna Sânmartin vom relua furnizarea apei calde în cursul nopţii", a spus Necula.

Operaţiunea de repornire a punctelor termice a fost îngreunată de avariile apărute în tot oraşul la repomparea agentului termic în reţea.

"La această oră avem 16 avarii în diferite puncte din oraş. Lucrăm la remedierea lor în paralel cu repornirea sistemului. Intenţionăm ca până diseară, cel târziu în cursul zilei de mâine să reuşim să le remediem", a promis directorul.

Majoritatea avariilor au apărut pe reţele secundare şi afectează fiecare un număr mai mic de blocuri. Defecţiunile au apărut în zone precum Izvorului, Ecaterina Teodoroiu sau Velenţa.