Singurul candidat înscris la examenul pentru ocuparea funcţiei de manager la Spitalul Municipal Oradea, doctorul Ovidiu Laurean Pop, a obţinut nota 7,7 la proba scrisă, desfăşurată marţi, aceeaşi notă fiind primită şi de unicul candidat înscris în curs pentru postul de management al Spitalului de Neurologie şi Pshiatrie, doctorul Petrişor Cismaş.

La Maternitate, unde au fost doi candidaţi în concurs, inginerul Gavril Grebenişan a luat nota maximă - 10, iar fosta şefă, doctoriţa Liana Antal, a obţinut nota 8. Cea de-a treia amatoare, fosta directoare economică Monica Hercuţ, nu a fost admisă la concurs, deoarece nu a îndeplinit una dintre condiţiile obligatorii, nefiind cadru universitar.

Hercuţ a depus o contestaţie, prevalându-se de faptul că a fost angajată la 1 octombrie - în baza unei Hotărâri a Senatului Universităţii ce avea, însă, să fie adoptată abia pe 25 octombrie - pe un post de aşa-zis "cadru universitar asociat" la Facultatea de Inginerie şi Management. "I-am respins contestaţia, pentru că am cerut clarificări de la Ministerul Educaţiei, iar documentul primit atestă că nu o puteam considera cadru universitar titular", a declarat pentru BIHOREANUL viceprimarul Gheorghe Carp.

Dat fiind faptul că au obţinut note mai mari decât cea minim obligatorie, de 7, toţi cei patru candidaţi vor putea participa la etapa următoare a concursului, programată pe 13 decembrie, când va avea loc susţinerea planului de management, şi pe 14 decembrie, când se va desfăşura proba de interviu.

La Spitalul de Pneumoftiziologie nu s-a organizat concurs pentru ocuparea postului de management, deoarece această unitate va fuziona cu Spitalul Municipal, iar la Spitalul Judeţean concursul va avea loc abia la începutul anului viitor, întrucât Primăria a preluat managementul acestei unităţi de la Consiliul Judeţean abia marţi.