Toți cei șapte sportivi de la Liberty LPS Bihorul Oradea, care au participat sâmbătă, în Sala Sporturilor din localitatea sârbă Subotica, la întrecerile etapei a II-a a ediției 2017 din Euroliga de Judo pentru juniori III (U 16), au înregistrat rezultate foarte bune și s-au clasat pe podium.

La întreceri au participat peste 300 de sportivi din 5 țări, Serbia, Ungaria, Croația, Bulgaria și România.

Din România au fost prezenți cei de la Centrul Național de Juniori de la Deva, precum și o mică delegație de 7 sportivi de la Liberty LPS Oradea, pregătiți de profesorii Olimpia Ianc și Emil Morar.

„Spre bucuria noastră, sportivii orădeni au avut evoluții bune, reușind în final să se claseze cu toții pe podiumul competiției”, ne-a declarat antrenorul Emil Morar.

De menționat că în cazul lui Robert Boldiș, el a fost privat de accesul în finală, printr-o regretabilă eroare de arbitraj, punctajul obținut de el, printr-o proiectare, fiind acordat adversarului.

Antrenorii orădeni au dorit să-i felicite în mod public însă pe toți medaliați.

Urmatoarea etapă din Euroliga U16 la judo se va desfășura la sfârșitul lunii octombrie, la Osijek, în Croația.


Rezultatele sportivilor de la Liberty LPS Bihorul:

Locul I: - David Fodor (73 kg) și Alex George Creț (81 kg), sportivi care, după semieșecul de la prima etapă de la Szeged, s-au mobilizat exemplar, reușind să câștige toate meciurile la ippon, chiar și împotriva campionilor de la Szeged;

Locul II: - Bianca Suciu (+ 63) și Cosmin Suciu (60 kg) - ambii și-au îmbunătățit rezultatele de la Szeged;

Locul III: - Sarolta Lungu (57 kg), Robert Boldiș (60 kg) și David Kasziba (+81 kg).