Baschetbaliștii de la CSM CSU Oradea se pregătesc de unul dintre cele mai importante dueluri pe care le vor susține în acest an. Este vorba despre meciul care îi pot califica în sferturile de finală ale FIBA Europe Cup. Duelul este programat miercuri seara de la ora 20, la Oradea Arena, în compania celebrei echipe italiene Itelyum Varese.

Se anunță o partidă foarte disputată, întrucât o victorie la un singur punct îi asigură formației bihorene calificare în următoarea fază a competiției continentale. Cum și italienii își joacă șansa lor, meciul va fi unul foarte dificil pentru trupa pregătită de Cristian Achim, care a pierdut fără drept de apel în duelul din Italia.

Speranța orădenilor se leagă de faptul că Varese a pierdut ultimele două partide disputate, respectiv patru din ultimele șase susținute în toate competițiile. La ultima apariție în FIBA Europe Cup, italienii au cedat pe terenul lui ZZ Leiden, iar la finele săptămânii trecute au fost învinși în competiția internă în fieful Energiei Trento. Ambele partide s-au terminat la diferențe de câte patru lungimi.

Beneficiind și de suportul fanilor, jucătorii echipei orădene pot face un meci mare, pentru că cei de la Varese reprezintă un nume cu rezonanță în baschetul internațional.

Ne vizitează o echipă cu renume

După cum notează și site-ul clubului bihorean, Italyum Varese, cunoscut în lumea baschetului conform denumirii oficiale Pallacanestro Varese, este cel mai titrat club pe care CSM Oradea îl întâlnește pe terenul de baschet în istoria de 20 ani a acestei secții. „Italienii au un palmares fantastic, ce cuprinde 25 de trofee în toate competițiile, interne și internaționale. Varese a jucat 10 finale consecutive de Cupa Campionilor (actuala Euroligă), câștigând cinci astfel de trofee”, după cum notează sursa citată. Mai exact, are 10 titluri de campioană a Italiei, 4 cupe ale Italiei, 1 supercupă a Italiei, 5 trofee de Euroligă/Cupa Campionilor, 2 cupe Saporta și 3 cupe Intercontinentale.

În prezent, gruparea din Varese este antrenată de americanul Tom Bialaszewski, iar lotul de jucători cuprinde șase străini, printre care Olivier Hanlan, fost adversar al CSM-lui în Basketball Champions League 2016-2017 și fost jucător în Euroligă, Skylar Spencer, fost pivot la Steaua București. Cel mai important autohton al italienilor este Nico Mannion, sportiv ce a evoluat în NBA și Euroligă.

În plan intern, după 19 etape, Varese are un bilanț general de 7-12 cu care se situează pe locul al 13-lea din totalul de 16 poziții din Italia. În schimb, pe plan european, echipa are un bilanț general de 7 victorii și 4 înfrângeri, cu 2-3 în TOP 16.

Doar victoria contează

Reamintim că și CSM CSU Oradea are tot 2-3 în Grupa N din TOP 16 FIBA Europe Cup, iar jocul de miercuri seară va conta pentru ultima etapă.

Înaintea acestei runde, CSM CSU Oradea se numără între cele șapte echipe care au șanse de calificare în play-offul FIBA Europe Cup. Trei locuri sunt în continuare disponibile pentru fazele superioare ale competiției continentale. Pentru aceasta, însă, trebuie să se impună chiar și la un punct diferență în fața italienilor.

La meciul cu numărul 102 pe plan internațional al roș-albaștrilor, abonamentele suporterilor sunt valabile, iar cei care doresc să își achiziționeze bilete o mai pot face în sistem online, prin intermediul platformei Eventbook.ro, dar clubul informează că se pot cumpăra bilete și de la sediul CSM Oradea (Oradea Arena, din str. Traian Blajovici nr. 24, intrarea centrală pe latura Nord, dinspre stația de tramvai), miercuri între orele 9-15, și înainte de meci, de la ora 19.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!