Un orădean în vârstă de 47 ani a fost reţinut pentru 24 de ore şi urmează să fie prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă, după ce a fost prins în flagrant în timpul unei tranzacţii cu pastile ecstasy.

Potrivit unor informări transmise de poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate şi procurorii DIICOT din Oradea, acţiunea de prindere în flagrant s-a desfăşurat, marţi, într-o parcare din cartierul Ioşia, unde bărbatul a încercat să vândă 39 de comprimate de ecstasy în schimbul sumei de 2.000 lei.  

În maşina cu care traficantul venise la întâlnire, poliţiştii au descoperit alte 1,21 kilograme de canabis și 65 de grame de "produse susceptibile de a avea efecte psihoactive".

În plus, în timpul percheziţiilor domiciliare care au urmat, la două adrese din Oradea, anchetatorii au mai găsit 14 pastile ce conțin MDMA, 3 grame de cocaină, 5 grame de canabis, 2 grame de produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, 3.040 dolari, 150 euro, 1.800 lei, cântare de înaltă precizie, aparatură pentru vidat și telefoane mobile.

Orădeanul a fost condus la sediul DIICOT, unde, în urma interogatoriului, a fost reţinut pentru 24 de ore.

Bărbatul urmează să fie prezentat judecătorului de drepturi și libertăți, cu propunere de luare a unei măsuri preventive. 

Acțiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.