Un orădean în vârstă de 37 ani, membru al cunoscutului clan interlop Neguş, a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT Oradea pentru trafic de droguri de mare risc, după ce a fost prins în flagrant cu 170 de comprimate ecstasy.

Potrivit surselor BIHOREANULUI, Dorin Crişan a fost prins cu drogurile în luna iunie, într-o operaţiune a poliţiştilor Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate şi Antidrog Oradea, care l-au capcanat pe interlop cu ajutorul unui colaborator sub acoperire.

Cei doi s-au întâlnit în apropierea Bisericii romano catolice de pe Calea Clujului, zonă cunoscută ca şi "Templomtér", Crişan fiind reţinut în momentul în care a încasat banii pe cele 170 de pastile de ecstasy pe care a încercat să le vândă.

Crişan este membru al clanului ţigănesc Neguş şi apropiat al lui Beniamin Pintilie şi Mihai Florin Mulcuţa, alias Florin "Jaga", consideraţi printre "locotenenţii" liderului grupării, Romulus Markovics, alias Romi Neguş.

Bărbatul a fost cercetat în stare de libertate şi a fost trimis în judecată, joi, pentru trafic de droguri de mare risc, faptă pedepsită cu închisoare între 10 şi 20 ani.

Dorin Crişan este, însă, recidivist. El a fost eliberat condiţionat în decembrie, cu un rest de pedeapsă neexecutat de 3 luni, din condamnarea de 1 an şi 3 luni dispusă de Judecătoria Oradea, pentru conducerea fără permis a unui autovehicul, respectiv o pedeapsă de 10 luni pe care a primit-o în Reutlingen, Germania, pentru furt.

UPDATE. "Nu suntem un clan, suntem o familie"

Dorin Crişan, orădeanul trimis în judecată de procurorii DIICOT a ţinut să precizeze, luni, contactând telefonic ziarul, că a fost prins în flagrant cu 40 de pastile de ecstasy, nu cu 170, şi le avea pentru consum propriu, nu pentru vânzare. 

"Le primisem de la cineva, pentru că sunt consumator. Acesta sunt eu, îmi asum, un consumator de droguri. Dar nu sunt traficant. M-a turnat un prieten. Mi-a cerut nişte pastile şi i le-am dus, dar nu să le vând. El avea probleme cu poliţia şi m-a turnat. Asta e toată povestea", a explicat Crişan.

Bărbatul respinge, însă, afirmaţia, că ar face parte din gruparea "Neguş", susţinând că, de fapt, aceasta nu există, fiind "o invenţie" care "îmi strică imaginea". "Nu dă bine aşa ceva la proces. Şi eu nu am nicio legătură cu ei, decât că am crescut cu toţii împreună, cu Pintilie, cu Jaga, cu Romi Neguş. Sunt unul dintre finii lui de cununie, ne întâlnim, vorbim şi atât. Nu suntem clan, suntem o familie", a mai spus bărbatul.