Cinci persoane din Oradea, Marghita, Cheţ şi Balc, suspectate de trafic şi comerţ cu ţigări de contrabandă au fost puse sub urmărire penală de poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor Bihor după o acţiune a poliţiştilor Serviciului de Investigare a Fraudelor pentru combaterea traficului de ţigări de contrabandă desfăşurată în mai multe localităţi din judeţ, a anunţat, luni, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul Ioana Indrieş.

"Acţiunea s-a derulat cu participarea poliţiştilor de la Serviciul de Investigare a Fraudelor Bihor, a celor de la Poliţia municipiului Marghita, respectiv a ofiţerilor Serviciului judeţean de Informaţii şi Protecţie Internă. În cadrul operaţiunii s-au efectuat şapte percheziţii domiciliare în mai multe localităţi din judeţ şi au fost verificate nouă societăţi comerciale, suspectate că vând ţigări netimbrate", a declarat comisarul Ioana Indrieş.

Potrivit sursei citate, în urma percheziţiilor, au fost confiscate 2.058 pachete de ţigări în valoare de 16.464 lei. Totodată, administratorul uneia din societăţile comerciale verificate a fost amendat cu 1.000 lei.