Traficul auto va fi restricţionat, de miercuri, pe o porţiune a şoselei de centură a Oradiei, pentru desfăşurarea în condiţii de siguranţă a lucrărilor de montare a grinzilor deasupra pasajului suprateran de la Piaţa 100. Circulaţia va fi deviată pe rute alternative.

"Comisia tehnică pe probleme de circulaţie şi trafic rutier a avizat azi, 10 noiembrie, la solicitarea constructorului, restricţionarea circulaţiei auto începând din 11 noiembrie până la 16 noiembrie 2020, pe sensul de mers Cluj - Borş al şoselei de centură", se menţionează într-un comunicat al municipalităţii.

Traficul auto va fi deviat din şoseaua de centură pe străzile Thurzo Sandor, Atelierelor, Ceyrat şi Islazului cu revenire în şoseaua de centură înainte de pasajul suprateran din Calea Aradului, de la ieşirea din Oradea spre Deva.

În schimb, pe sensul de mers dinspre Borş către Cluj, şoferii vor avea la dispoziţie drumul ocolitor dinspre parcul industrial din calea Ogorului cu revenire în şoseaua de centură, după pasajul care leagă oraşul de Cihei sau cel din Nufărul de la ieşirea din municipiu către Beiuş.

"Restricţionarea circulaţiei este necesară din cauza montării în condiţii de siguranţă a grinzilor pe Pasajul Universităţii", a anunţat Primăria.

După cum BIHOREANUL a mai scris montarea grinzilor, programată pentru jumătatea lunii noiembrie, va fi urmată de armarea şi turnarea suprastructurii de beton și apoi de aşternerea stratului de asfalt.

Pasajul va fi format din două poduri gemene care vor avea între ele o distanţă de un metru pentru a permite dilatări şi contracţii pentru perioadele vară - iarnă.

Obiectivul ar urma să fie dat în folosinţă în cea de a doua jumătate a lunii decembrie, chiar dacă constructorul va mai avea de lucru la marcaje sau finisaje.

Potrivit contractului de execuţie semnat de municipalitate cu firma Porr Construct, lucrările, în valoare de 30 milioane lei plus TVA, ar trebui finalizate în aprilie 2021.