Traficul auto pe strada Arinului din Oradea va fi restricționat începând de săptămâna viitoare la o singură bandă timp de o lună.

Restricțiile se vor aplica în perioada 16 septembrie - 19 octombrie pe tronsonul delimitat de Calea Adevărului și strada Sofiei.

„Comisia tehnică pe probleme de circulație din cadrul Primăriei Oradea a avizat instituirea unor restricții de circulație în perioada 16 septembrie - 19 octombrie pe strada Arinului, pe tronsonul Calea Adevărului - strada Sofiei, pentru executarea unor lucrări de canalizare pluvială”, a anunțat Primăria Oradea marți, printr-un comunicat de presă.

Potrivit viceprimarului Teofil Filimon, coordonatorul comisiei, circulația pe strada Arinului care urcă pe deal se va desfășura cel mai probabil alternativ, pe o singură bandă.

„Lucrările de introducere a canalizării pluviale se vor încheia în octombrie, dar modernizarea străzii va continua. Strada Arinului va fi asfaltată abia anul viitor”, a spus Filimon.

Lucrările de modernizare a străzii Arinului, cu proiectare și execuție, au fost atribuite firmei Dumexim pentru suma de 3,5 milioane lei plus TVA. Termenul de execuție este de 9 luni.