Circulaţia autovehiculelelor pe Drumul Naţional 79 Oradea - Arad se desfăşoară cu mare greutate. Lucrările de modernizare a drumului efectuate de constructorul italian Astaldi chiar în centrul localităţii au "paralizat" de-a dreptul traficul în zonă.

Pe durata lucrărilor circulaţia se desfăşoară, alternativ, pe o singură bandă, fapt care a dus la apariţia ambuteiajelor. Pe parcursul zilei, cozile formate de maşinile care aşteaptă să traverseze comuna se întind spre Oradea până la intersecţia cu drumul către localitatea Livada, iar spre Arad până la intersecţia spre Chişirid.

"E un calvar. Lucrările ne-au paralizat comuna complet, dar nu avem ce face. Va trebui să mai răbdăm până la sfârşitul săptămânii viitoare când constructorul va finaliza turnarea stratului de uzură şi îşi va muta şantierul spre Arad", a declarat primarul de Nojorid, Mircea Crainic.

Cu întârziere...

Lucrările de reabilitare a Drumului Naţional 79 Oradea - Arad, au fost adjudecate în anul 2009 de consorţiul italian Astaldi pentru suma de 266,3 milioane lei. Pentru că drumarii au demarat lucrările cu întârziere termenul limită de predare a lucrării, luna martie a anului 2011, a fost depăşit deja cu un an de zile.

La sfârşitul anului trecut, Anca Boagiu, pe atunci ministru al Transporturilor, promitea că lucrările vor fi terminate integral, înainte de venirea verii, cel târziu în mai 2012. Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, beneficiarul lucrării, a penalizat anul trecut firma Astaldi cu 6,3 milioane lei, plus penalităţi pentru avans la plată acordat nejustificat prin lucrări executate la sfârşitul anului 2009.