Traficul rutier pe podul peste Peța care leagă străzile Ceyrat și Ronald Reagan va fi reluat la sfârşitul acestei săptămâni.

Podul peste Peţa va fi redeschis!

Constructorii au finalizat lucrările de turnare şi aşteaptă întărirea dalei de beton armat de la intrarea pe pod.

"Până vineri se va deschide circulaţia pe pod", a declarat pentru BIHOREANUL viceprimarul Marcel Dragoş.

În prezent, muncitorii lucrează la montarea căii de rulare în zona Ceyrat şi amenajarea unui zid de sprijin pentru linia de tramvai.

"Pentru fluidizarea circulaţiei în zonă, înainte de intrarea în sensul giratoriu de la intersecţia străzii Ceyrat cu Ronald Reagan, pe sensul de mers dinspre cartierul Nufărul spre Universitate va fi amenajată o bandă de virare la dreapta pentru cei care vor să intre pe pod fără a mai trece prin giraţie", a spus viceprimarul.

Strada Atelierelor se va închide circulaţiei...

Începând din 25 iunie lucrările la noua linie de tramvai se vor muta din strada Ceyrat în Atelierelor.

"Puteam începe mai repede, dar vrem să aşteptăm încheierea anului şcolar pentru ca traficul rutier să scadă. Este vorba de lucrări de amploare, destul de dificil de executat sub trafic, fapt pentru care am decis închiderea traficului rutier în această zonă pentru 120 de zile", a spus Dragoş.

Timp de trei luni, strada Ceyrat va fi închisă traficului auto pe porţiunea delimitată de intersecţia străzii Thurzó Sándor şi zona de după depoul de tramvai, circulaţia urmând să se desfăşoare pe străzile adiacente.

Fac loc liniei de tramvai...

Cu ocazia lucrărilor, constructorii vor înlocui infrastructura din subteran şi vor lărgi carosabilul pe partea dreaptă a străzii pe sensul de mers către cartierul Nufărul.

"Pentru a face loc tramvaiului, strada va fi mutată cu o bandă către intrarea la sediul OTL. Cu această ocazie se va muta şi infrastructura din subteran, stâlpii de iluminat, tot", a declarat Marcel Dragoş.

Potrivit viceprimarului, municipalitatea ia în calcul, pentru o etapă ulterioară, lărgirea carosabilului de la două la patru benzi, având în vedere creşterea traficului auto ca urmare a dezvoltărilor imobiliare din zonă.

Lucrările de amenajare a 3,8 kilometri de linie dublă de tramvai înierbată care va lega zona Calea Aradului de strada Dimitrie Cantemir avansând de-a lungul pârâului Peţa au fost atribuite prin licitaţie unei asocieri din care fac parte firmele Mari-Vila, Abed Nego şi Aquacons pentru suma de 69,1 milioane lei.