Un tânăr în vârstă de 28 ani din satul Forău, comuna Uileacu de Beiuş, a murit, marţi seară, după ce tractorul cu care circula s-a răsturnat.

Informaţia a fost făcută publică abia vineri, de Biroul de Presă al Poliţiei Bihor, printr-un comunicat în care se arată că utilajul implicat în accident a fost condus de un bărbat de 51 ani din Uileacu de Criş pe un drum deschis circulaţiei publice. „Pe o porțiune în pantă, într-o curbă la dreapta, şoferul a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, iar tractorul s-a răsturnat”, se arată în informare.  

Tânărul a fost prins sub cabina tractorului, murind pe loc din cauza leziunilor suferite. Accidentul a fost semnalat la numărul de urgenţă 112 de o localnică întrucât, imediat după producerea accidentului rutier, şoferul a fugit şi a stat ascuns până a doua zi când s-a prezentat la sediul Poliției Municipiului Beiuș, băut.

Testat cu aparatul etilotest, acesta prezenta o concentrație alcoolică de 0,30 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Joi, polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Beiuș l-au reținut pe şofer pentru 24 de ore, iar vineri acesta a fost prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Beiuș, şi urmează să fie condus în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Beiuş cu propunere de arestare preventivă.