Două persoane au murit, iar alte două sunt în stare foarte gravă, în urma unui accident produs, luni dimineaţă, în jurul orei 10, pe DN 19, la ieşirea din localitatea Diosig spre Satu Mare. Un autoturism s-a izbit frontal de un autotren, în condiţii deocamdată neelucidate.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Crişana", căpitan Camelia Roşca, accidentul a fost anunţat pe numărul de urgenţă 112, la ora 10.05.

Sosite la locul intervenţiei, echipajele de urgenţă au găsit patru victime, dintre care trei încarcerate în autoturism, două dintre acestea fiind decedate. "Celelalte două persoane sunt în stare foarte gravă", a declarat BIHOREANULUI purtătorul de cuvânt al ISU. 

"La faţa locului s-au deplasat o autospecială cu modul de descarcerare din cadrul Staţiei de Pompieri Săcueni, un echipaj de paramedici din cadrul aceleiaşi unităţi, un echipaj de terapie intensivă al SMURD Oradea, echipajul de descarcerare grea din cadrul Detaşamentului 1 Oradea, dar şi un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Bihor", a spus Roşca.

La locul tragediei a fost trimis, de asemenea, şi un echipaj al Poliţiei Rutiere, pentru a stabili circumstanţele în care s-a produs accidentul dar şi pentru a dirija circulaţia spre un drum lateral până la finalizarea cercetărilor.

Se pare că şoferul maşinii mici era începător.

Purtătorul de cuvânt al SMURD Bihor, dr. Alexandru Mateoc, a declarat BIHOREANULUI că cele două victime care au scăpat cu viaţă în urma teribilului accident au fost transportate în stare gravă la Unitatea de Primire a Urgenţelor din Spitalul Clinic Judeţean Oradea, cu politraumatisme.

"Şoferul autotrenului, care a suferit leziuni minore, a refuzat atât examinarea, cât şi internarea la spital", a mai spus purtătorul de cuvânt al SMURD. 

(sursa foto: Facebook Nagy Steve)