Directorul tehnic al OTL, Viorel Pop, a anunţat marţi, într-o conferinţă de presă, că în ultimele două luni a fost intensificată activitatea de control pe tramvaiele şi autobuzele care circulă în oraş, astfel încât în prezent lucrează zilnic, în două schimburi, 34 de controlori.

Prin creşterea numărului de controlori, OTL urmăreşte nu doar depistarea contravenienţilor care urcă în mijloacele de transport în comun fără a avea bilete ori abonamente, dar şi prevenirea ori depistarea celor care vandalizează tramvaiele şi autobuzele. "Constatăm, mai ales seara şi în cartierele periferice, dar s-a întâmplat şi în zona centrală a oraşului, că autobuzele şi tramvaiele sunt folosite inclusiv ca WC-uri publice", a spus directorul tehnic al OTL.

Acesta a fost completat de directorul economic al regiei, Ioan Purge, care a spus că actele de vandalism iau amploare nu doar în tramvaie şi autobuze, ci şi pe stradă, alte proprietăţi ale OTL afectate fiind automatele de bilete. "Am anunţat Poliţia Comunitară şi Poliţia Municipiului Oradea, pentru a depista făptaşii deoarece pagubele sunt tot mai însemnate. În trecut, actele de vandalism constau mai ales în blocarea aparatelor şi bruscarea lor pentru ca acestea să elibereze bilete fără a se introduce bani, mai nou persoanele care vandalizează aceste automate folosesc răngi pentru a forţa scoaterea casetelor cu bani din ele", a explicat directorul economic al OTL.

Purge a mai declarat că, dacă asemenea acte de vandalism vor mai continua, "am putea fi nevoiţi să renunţăm la cele 14 automate plasate în locuri publice", întrucât repararea acestora devine tot mai des necesară şi tot mai costisitoare.