Începând de vineri, pe strada Mihail Kogălniceanu, vizavi de Liceul Aurel Lazăr, funcţionează Hotel Caro Boutique. Deschis în urma unui proiect de reconversie a clădirii în care a funcţionat în ultimele două decenii fabrica de confecţii a familiei Bodea, proiect la care au lucrat mai bine de doi ani trei arhitecţi, hotelul e condus de două tinere surori, Cristel şi Simina Bodea, care şi-au propus ca noua întreprindere să fie una din cele mai competitive în acest domeniu.

Hotelul a fost inaugurat în prezenţa unor oficiali, de la prefectul Claudiu Pop şi primarul Ilie Bolojan până la vicepreşedintele CJ Ioan Mang şi rectorul Universităţii, Constantin Bungău, dar mai ales a numeroşi prieteni de familie ai proprietarilor.

"Oferta noastră constă într-un pachet de servicii complete, pliate pe toate nevoile clienţilor", a spus celor de faţă Cristel Bodea, prezentând hotelul care are 44 locuri de cazare în 18 camere amenajate în stil minimalist, primordial fiind confortul. Toate camerele au televizoare LED, minibar, seif şi instalaţii de climatizare de înaltă performanţă, şapte fiind cu pat matrimonial, două apartamente, opt camere duble tip twin, două single şi una triplă, cu pat dublu şi cu unul single suplimentar.

Alături de terasa foarte elegantă şi discretă din curtea interioară, cu pardoseală din lemn exotic rezistent la intemperii, restaurantul este un alt atu al Hotelului Caro Boutique. Având o capacitate de 80 de locuri, acesta va asigura masa nu doar pentru clienţii cazaţi aici, ci şi - desigur - pentru orice orădean, urmând să funcţioneze între orele 7.00 şi 23.00, iar între 12.00 - 15.00 să ofere prânzul în regim de "meniul zilei", cu bucătărie internaţională şi românească, bazată pe ingrediente proaspete.

"O să mă vedeţi zilnic la piaţă, de unde vom aduce legume, fructe şi condimente proaspete", spunea, de altfel, managerul Cristel Bodea. Ea însăşi mamă a doi copii, aceasta a ţinut să precizeze că bucătăria e una dintre marile sale pasiuni, iar restaurantul a fost dotat şi cu scaune speciale pentru copii, iar pentru aceştia vor fi meniuri anume preparate, delicioase şi în acelaşi timp sănătoase.

Noul hotel are o sală de conferinţe cu 80 de locuri, echipată cu sisteme audio şi video la cele mai noi standarde, punând la dispoziţie inclusiv un laptop şi o imprimantă multifuncţională. De asemenea, Caro Boutique are şi o zonă de SPA, cu saună, sală de fitness şi sală de masaj.

"Din sufletul Oradiei sper că Hotel Caro Boutique să ajungă şi în sufletele orădenilor", a spus managerul Cristel Bodea înainte ca împreună cu sora sa să taie panglica inaugurală, iar primii clienţi ai casei să se retragă pe terasă, pentru a urmări de aici prima semifinală a Campionatului Mondial de Fotbal.