Un colet cu 12 kilograme de cocaină verde, un drog extrem de valoros pe piaţa stupefiantelor fiind în stare pură, a fost descoperit de procurorii DIICOT şi poliţiştii de la Brigada de Crimă Organizată şi Antidrog Timişoara.

Marfa, a cărei valoare depăşeşte 100.000 euro, a fost trimisă din Columbia cu o firmă internaţională de curierat, într-un pachet trimis pe numele unei bihorence din zona Beiuşului, şi în care, potrivit scriptelor, ar fi trebuit să fie vopsea de păr.

Pachetul a fost depistat pe aeroportul din Timişoara, în baza analizelor de risc, unde au fost prelevate probe din produsele aflate în cutie şi trimise spre analiză, rezultatele arătând că este vorba despre cocaină pură.

Potrivit presei timişorene, cercetările au scos la iveală că bihoreanca nu ar fi ştiut despre conţinutul coletului, aceasta având misiunea de a prelua pachetul şi de a-l trimite mai departe în Spania.

Procurorii l-au identificat, totodată, şi pe destinatarul drogurilor, un cetăţean spaniol cu dublă cetăţenie, spaniolă şi columbiană. Manuel Rodriguez Cascales a fost "atras" în România sub un pretext fals şi arestat, joi, de Tribunalul Timiş pentru 30 de zile, sub acuzaţia de trafic internaţional de droguri de mare risc, măsură care mai poate fi contestată la Curtea de Apel Timişoara.

Operaţiunea a beneficiat de sprijinul ofiţerilor Serviciului Român de Informaţii.