Trei persoane, printre care și un copil de 6 ani din comuna Biharia au fost rănite într-un accident rutier produs vineri, la prânz, pe DN19, la ieșirea din Oradea și provocat de neatenția unei șoferițe de 21 ani.

Aflată la volanul unui Skoda Octavia, tânăra nu a fost atentă la drum și a ajuns pe acostamentul din dreapta autoturismului, unde mașina a derapat și s-a răsturnat în șanț.

În urma accidentului, șoferița, o fetiță de 6 ani din Biharia și un orădean de 21 ani au ajuns la Unitatea de Primire a Urgențelor, din Spitalul Clinic Județean Oradea. “Femeia și bărbatul au suferit contuzii minore, însă fetița a avut un traumatism facial grav, fiind transferată la un spital din Cluj”, a declarat, sâmbătă, dr. Hadrian Borcea, șeful SMURD Bihor.

Potrivit acestuia, micuța ar fi scăpat nevătămată, asemeni celorlați doi pasageri din mașină, dacă ar fi fost transportată cu scaun special. “Anul acesta am avut numeroase accidente, unele mortale, cu victime copii care fuseseră transportați în același mod neglijent. Sunt inconștienți”, a mai spus medicul.

Ultimul astfel de accident s-a produs pe 18 noiembrie, pe același DN 19, lângă Tămășeu. Un șofer de 28 de ani, din comuna Dobrești, a pierdut controlul asupra direcției şi a pătruns pe contrasens, unde s-a izbit de mașina condusă de un orădean de 62 ani.

În urma impactului, fetița de 1 an și 9 luni a șoferului, care nu stătea în scaun special pentru copii, ci în brațele mamei, pe bancheta din spate din primul autoturism, a ajuns în comă la Unitatea de Primire a Urgențelor iar o zi mai târziu a murit.