Circulația auto pe podul Sfântul Ladislau din centrul Oradiei va fi închisă joi după-amiază între orele 18:30 – 18:40.

Podul din centrul orașului va fi traversat joi de parada cavalerilor, spadasinilor și domnițelor din deschiderea Festivalului Medieval, care va avea loc în acest weekend în Cetatea Oradea.

Evenimentul va fi deschis oficial în data de 4 iulie, într-o manieră grandioasă, cu o ceremonie care include parada coifurilor și a cavalerilor, paradă de modă, muzică medievală și spectacol cu spadasini. Pentru buna desfășurare a manifestărilor, Comisia tehnică pe probleme de circulație și trafic rutier din cadrul Primăriei Oradea a aprobat întreruperea temporară a circulației mâine, 4 iulie, în intervalul orar 18.30 – 18.40 pe Podul Sfântul Ladislau”, a transmis, miercuri, Primăria Oradea printr-un comunicat de presă.

Cu ocazia festivalului, în cursul acestui weekend, traficul auto în jurul Cetății Oradea va fi restricționat. „În perioada 5 - 7 iulie se închid străzile Redutei și Constantin Dobrogeanu Gherea, între strada Griviței și strada Redutei. Accesul va fi permis doar riveranilor”, se mai menționează în comunicat.

După cum BIHOREANUL a mai anunțat, Festivalul Medieval va aduna în weekend în Cetatea Oradea peste 600 de cavaleri și domnițe din circa 9 țări, care vor participa la turniruri cu lancea, spectacole cu foc, concerte live și diferite târguri.

Organizatorii au anunțat în premieră organizarea etapei din România a Campionatului Internațional de „TAP Fight”, un sport de contact cu bază istorică, la care se folosesc arme, echipamente, armuri și diferite unelte.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!