Trecerea pe sub pasajul de la Piaţa 100, spre şi dinspre strada Universităţii, a fost închisă începând de marţi până la sfârşitul lunii februarie pentru a le permite constructorilor să amenajeze aici un sens giratoriu.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Oradea, "circulaţia dinspre Piaţa 100 înspre strada Universităţii şi virajul la stânga vor fi interzise şi semnalizate corespunzător (obligatoriu la dreapta) cu accesul interzis sub pasaj".

Până pe 27 februarie, traficul auto pe direcţia Borş – Cluj se va desfăşura deviat pe drumul colector al Parcului industrial din strada Ogorului, iar în sens invers pe breteaua de legătură paralelă şoselei de centură.

Potrivit primarului Florin Birta, lucrările la pasaj, care la orele de vârf duc la apariţia unor cozi de maşini pe şoseaua de centură, s-ar putea finaliza la sfârşitul lunii martie.
"Am discutat cu constructorul şi în cazul în care nu vor fi ploi şi se va putea lucra, şantierul s-ar putea închide în circa o lună", a spus primarul.

Constructorii au montat stâlpii de iluminat de pe pasaj, lucrează la partea de carosabil a acestuia, la montarea parapeţilor de protecţie şi trasarea marcajelor rutiere.

Conform contractului de execuţie semnat de municipalitate cu firma Porr Construct, lucrările de construcţie a pasajului, în valoare de 30 milioane lei plus TVA, ar trebui finalizate în aprilie 2021.

Executantul a încercat să finalizeze pasajul suprateran în decembrie 2020, dar planurile acestuia au fost zădărnicite de precipitaţiile abundente.