Trei asocieri de firme au depus oferte pentru realizarea Grădinii Urbane Nufărul, care se vrea a fi cel mai mare parc din Oradea, cu o întindere de peste 7 hectare.

Anunţul a fost făcut vineri, printr-un comunicat, de biroul de presă al Primăriei, conform căruia obiectul licitaţiei l-a constituit achiziţia serviciilor de elaborare documentaţii suport şi obţinere avize, acorduri şi autorizaţii, elaborare studii, elaborare proiect autorizaţie construire, elaborare proiect tehnic şi detalii de execuţie şi asistenţă tehnică pe parcursul execuţiei lucrărilor.

Cele trei oferte depuse, conform comunicatului, sunt:

1. Asocierea formată din Smart City Development (lider de asociere) şi SDC PROIECT (asociat), având ca subcontractant pe CSP PROIECT LINE şi pe STUDIO DE PEISAJ ANA HORHAT S.R.L (acesta având şi calitatea de terţ susţinator)

2. Asocierea formată din TERA DESIGN STUDIO SRL (lider de asociere) şi AQUAPROIECT S.R.L (asociat) având ca subcontractanti pe:
- TERA ARHITECTURA S.R.L
- NV CONSTRUCT
- DORECAD SOL
- SVARKA NDT S.R.L

3. Asocierea formată din UNITH2B (lider de asociere) şi LA21 LANDSCHAFTSARCHITEKTUR (asociat)

Urmează etapa de evaluare a ofertelor şi documentelor, municipalitatea dorind să realizeze investiţia pe fonduri europene.

Cel mai mare parc din Oradea

Aşa cum BIHOREANUL a mai scris, noul parc va fi amenajat în cartierul Nufărul, pe un loc aflat azi în paragină, între Parcul Salca şi Lotus Center.

Potrivit proiectului de 26,5 milioane euro, ce urmează să fie depus spre finanţare prin POR în luna aprilie aprilie, grădina va cuprinde, printre multe altele, o seră cu plante tropicale, un lac, o clădire cu destinaţie de orăşel al copiilor, un turn de belvedere înalt de 27,7 metri şi o promenadă suspendată care va lega pârâul Peţa de parcarea magazinului Lidl. 

Comunicatul de vineri reiterează că Grădina Urbană Nufărul se doreşte a fi un loc de atracţie şi recreere atât pentru orădeni, cât şi pentru cei care ne vizitează oraşul.

"Aceasta va fi un loc special de promenadă, cu o grădină botanică închisă, cu 15 zone amenajate distinct, cu un lac creat artificial şi punerea în valoare a pârâiaşului existent, care face legătura cu Peţa. Totodată, aici se va construi o seră propriu-zisă, în care vor funcţiona ateliere şi laboratoare pe care le vor folosi cei de la Universitatea din Oradea - Facultatea de Ştiinţe/ Protecţia Mediului", mai arată municipalitatea. 

Proiectul presupune şi realizarea unei promenade suspendate, care va face legătura între Peţa şi Lotus. Accesul la această pasarelă se va face dinspre malul Peţei, dinspre Trade Center şi dintr-un turn de observaţie, care va fi amplasat în mijlocul acestui complex botanic şi care va fi realizat pe o structură uşoară, mai spun comunicatoriii PMO.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!