La câteva zile după ce preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Pasztor Sandor, a fost prins pescuind pe malul unei bălţi private şi a fost amendat cu 5.000 lei pentru încălcarea restricţiilor de circulaţie impuse de pandemie, un adolescent a fost găsit pescuind pe malul barajului de acumulare din Lugaşu de Jos, iar doi tineri au fost prinşi pe malul Crişului Negru, în Ginta.

Potrivit unui comunicat transmis, marţi, de Biroul de presă al Poliţiei Bihor, adolescentul în vârstă de 13 ani din Lugașu de Jos a fost prins vineri dimineaţă, la ora 7, pe malul drept al barajului de acumulare Lugașu de Jos, în în timp ce pescuia cu o plasă monofilament. 

În aceeaşi situaţie au fost găsiţi, luni după-amiază, şi 2 tineri în vârstă de 24 respectiv 26 ani, din localitatea Ginta. 

"Polițiștii Secției 2 de Poliție Rurală Beiuș au depistat în flagrant delict doi bărbați în timp ce pescuiau cu unelte interzise şi în perioada de prohibiție, în albia râului Crișul Negru, pe raza localității Ginta, fără a avea asupra lor pește capturat", se precizează în comunicatul Poliţiei. 

În ambele cazuri, plasele monofilament, de tip setcă, au fost confiscate, iar poliţiştii au întocmit dosare penale pentru "utilizarea de plasă monofilament”, dar şi pentru pescuit în perioadă de prohibiţie.

Asta pentru că, potrivit legii, pescuitul este interzis în perioada 4 aprilie - 2 iunie, în toate bazinele şi apele naturale necontractate aflate în directa subordine a structurilor statului. În zona apelor de frontieră a României, pescuitul este interzis începând cu data de 19 aprilie până în 2 iunie inclusiv. Pentru bazinele şi lacurile de pescuit private, legea nu impune măsuri de sistare a activităţii de pescuit sportiv. Acesta este şi motivul pentru care, în cazul preşedintelui CJ Bihor, sancţiunea de 5.000 lei s-a dispus doar pentru încălcarea ordonanţelor militare.