Pretendentul cu cele mai mari şanse la câştigarea funcţiei de primar al comunei Drăgăneşti, PSD-istul Ovidiu Banda, care va candida în numele USL după alegerea în Camera Deputaţilor a colegiului său de partid Gheorghe Bogdan, fost primar de cinci ori al comunei, s-a prezentat luni într-o conferinţă de presă, alături de acesta şi de preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang.

"Candidez pentru că de 16 ani, ca viceprimar al comunei, cunosc foarte bine problemele locuitorilor comunei şi, împreună cu domnul Bogdan, m-am implicat în soluţionarea acestora", a motivat Ovidiu Banda.

PSD-istul are 45 de ani, este căsătorit cu directoarea Casei de Cultură din Beiuş, este absolvent al Liceului Agroindustrial din Salonta, iar înainte de a fi viceprimar a lucrat ca tractorist ("operator însămânţare", cum s-a exprimat el) la CAP-ul din comună, iar apoi la Percepţia Fiscală a municipiului Beiuş.

"Domnul Banda este un candidat model, cu experienţă, care cunoaşte foarte bine programele şi proiectele pe care le-am început împreună şi, de aceea, este cel mai potrivit să le continue. Îi rog pe toţi locuitorii comunei ca pe 3 februarie să iasă la vot şi să-l voteze", a spus deputatul Gheorghe Bogdan, cel care până în 9 decembrie a fost primar al Drăgăneştilor, ales ultima oară, pentru al cincelea mandat, cu peste 70% din sufragiile alegătorilor.

De altfel, Bogdan este şi şeful de campanie al lui Banda, estimând că acesta va câştiga alegerile fără niciun fel de emoţii, cu peste 50% plus unu din totalul voturilor.

Pentru funcţia de primar al comunei Drăgăneşti vor mai candida PDL-istul Ionuţ Horaş, care la alegerile din 10 iunie 2012 a obţinut sub 10% din voturi, reuşind doar să intre în Consiliul Local. "De data aceasta sperăm să adune mai multe voturi, suficiente pentru a câştiga", a declarat pentru BIHOREANUL preşedintele interimar al PDL Bihor, Gavrilă Ghilea, referitor la şansele lui Horaş.

Un al treilea candidat la Primăria Drăgăneşti este independentul Rafael Popa, de profesie inginer constructor.

Tot pe 3 februarie, într-o altă comună bihoreană, Bunteşti, vor avea loc alegeri anticipate pentru desemnarea unui nou Consiliu Local, cel vechi fiind în dizolvare la solicitarea reprezentanţilor USL, deoarece nu s-a întrunit timp de trei ori consecutiv.