Aşa cum era de aşteptat, campionul maghiar de motociclism Janos Chrobak s-a impus în etapa a doua a campionatului RO SBK, desfăşurată pe circuitul de la Pannonia Ring la clasa supersport 600. "Acasă la mine, alături de suporterii mei, mă simt extraordinar şi vreau să le ofer o victorie", a declarat Chrobak înaintea cursei de la Pannonia Ring, un circuit pe care-l cunoaşte foarte bine. Aceasta s-a văzut apoi în cursa pe care Chrobak a câştigat-o, duminică, într-o manieră entuziasmantă.

Chrobak a luat maximum de puncte în această etapă, 25, după ce, în prima etapă, adunase 16 puncte, după locul 3 ocupat în Grecia, la Seres (după buglarul Bonchev şi Pascotă). Astfel, Chrobak a adunat, în total, 41 de puncte şi se va bate cu siguranţă la titlu la clasa SSP (supersport) 600.

Din păcate, italianul Silvio Muzzalupo a căzut în calificările desfăşurate sâmbătă, motocicleta de concurs i-a fost reparată până la ora startului însă italianul nu şi-a revenit psihologic după căzătura zdravănă din urmă cu o zi şi a încheiat concursul pe poziţia a 8-a dar în puncte, 8 la număr.

Primul care a căzut dintre orădeni a fost însă maghiarul Vigh Gyorgy, la antrenamentele de vineri, dar totul s-a încheiat cu bine. Pilotul maghiar al echipei orădene a încheiat cursa de duminică pe locul secund, adunând 20 de puncte care se adaugă celor 11 cucerite la Seres (când a sosit pe locul 5).

Campion en-titre la clasa sa, Cristian Ghitea a făcut o cursă perfectă şi s-a impus la Pannonia Ring. "Am făcut unele schimbări la capitolul antrenamente, am trecut la o pregătire fizică adecvată şi asta s-a văzut", a spus Ghitea, care are un program zilnic cu 30 de kilometri parcurşi cu bicicleta şi un regim alimentar adecvat.

De menţionat că motocicliştii echipei orădene au şi un nutriţionist. De altfel, întreaga strategie a echipei orădene s-a schimbat, cei patru piloţi fiind concentraţi pe setările motoarelor iar apoi pe ceea ce rezervă circuitul, pas cu pas. Şi toate acestea s-au văzut clar la Pannonia Ring, în etapa a II-a din Campionatul ROSbk, unde au fost obţinute rezultate cu mult peste cele de la Seres.

De precizat că circuitul Pannonia Ring are o lungime de 4740 de metri, cu nouă viraje la dreapta şi şase la stânga, fiind un circuit de TOP din Europa.