Sportivii clubului de escaladă Crux Oradea au participat la prima etapă a Campionatului Naţional de Bouldering (CNB), ediţia 2017, la Bucureşti, înscriindu-se, astfel, în premieră, în clasamentele oficiale ale Federaţiei Naţionale de Alpinism şi Escaladă.

Potrivit unui comunicat al clubului, concursul a avut loc sâmbătă, la sala "Fabrica de căţărat", iar antrenorul Sedevi Imre a făcut deplasarea de la Oradea cu surorile Sofia şi Sara Filimon, Andreea Pitic, Rareş Erdeli şi Mihai Laza. Fetele, mai ales, au avut o prestaţie bună, revenind acasă cu medalii.

"Sofia Filimon a luat locul I la categoria sa de vârstă, 7-9 ani, Sara a luat locul al II-lea la 12-13 ani, iar Andreea Pitic a obţinut locul al III-lea, la aceeaşi categorie", a declarat antrenorul Sedevi Imre.

În ceea ce-i priveşte pe băieţi, aceştia au concurat la categoria "Juniori" şi s-au clasat pe locurile 5 şi 9.

De menţionat că sportivii de la Crux sunt afiliaţi la Federaţia Naţională de Alpinism şi Escaladă sub titulatura clubului orădean de escaladă CASSIO Montana.

"Traseele din această primă etapă a CNB au avut dificultate mare mai ales pentru fete, 4 din cele 8 trasee fiind utilizate şi pentru categoria "Juniori" (14-19 ani)", a mai precizat antrenorul orădean.

Etapa din weekend a fost prima dintr-o serie de cinci. Următoarea etapă va avea loc în data de 11 martie, la Vulcan, în judeţul Hunedoara, la sala de căţărare "Fără Limite".

Pentru desemnarea campionilor naţionali la bouldering (o formă de căţărare fără asigurare, limitată la rute foarte scurte, astfel încât căderile, atenuate de saltele speciale, să nu producă răniri foarte grave), Federaţia Naţională de Alpinism şi Escaladă evaluează performanţele sportivilor participanţi la cele 5 etape, la stabilirea punctajului final contând cele mai bune trei rezultate ale fiecărui participant.