Trei persoane condamnate definitiv, vineri, în dosarul grupării coordonate de milionarul orădean Ion Govoreanu și acuzată de o megafraudă de 22,5 milioane de euro, au fost încarcerate de polițiștii Compartimentului Urmăriri din Serviciul de Investigaţii Criminale Bihor.

Este vorba despre cei doi directori ai milionarului, Mihai Măgurean, 40 ani, condamnat la 5 ani de închisoare, și Viorel Claudius Ducică, 33 de ani, condamnat la 4 ani și 6 luni închisoare, ambele pedepse fiind cu executare în regim de detenţie, pentru comiterea infracţiunilor de complicitate la evaziune fiscală și aderare la un grup infracțional organizat.

Totodată, polițiștii l-au încarcerat și pe Constantin Mitu, 47 ani, condamnat în același dosar la 2 ani închisoare în regim de detenţie, pentru evaziune fiscală şi aderare la un grup infracţional organizat.

În cazul Marinelei Triculescu, condamnată la 4 ani de închisoare cu executare, mandatul a fost transmis la Craiova, localitatea de domiciliu, în timp ce Emil Pop nu a fost găsit și a fost dat în urmărire generală.

Ion Govoreanu, care a primit o pedeapsă de 8 ani de închisoare în acest dosar, este încarcerat din 2014 pentru a ispăși pedeapsa de 3 ani şi 6 luni de închisoare dispusă într-un dosar în care era acuzar de o pagubă de 1,4 milioane de lei pe care afaceristul a produs-o bugetului de stat prin tranzacţii ilicite cu zahăr.

Citiți amănunte despre caruselul evazionist de 22,5 milioane euro descâlcit de procurorii DNA Oradea în articolul: Sentinţă definitivă în dosarul celei mai mari fraude fiscale descoperite în Bihor: Govoreanu, condamnat la 8 ani de închisoare pentru “tunul” de 22,5 milioane euro