Documentele au fost depuse, comisia de licitaţie poate începe analizarea ofertelor. Conform unui comunicat al Primăriei Oradea, la licitaţia organizată vineri de municipalitate pentru desemnarea firmei care va construi viitorul aquapark Nymphaea din Ştrandul Municipal s-au depus trei oferte.

Pentru contract concurează companiile Keviep Ungaria - sucursala Cluj, care alături de Construcţii Bihor a cerut pentru realizarea lucrărilor un preţ de 69,3 milioane lei, ACI Cluj, care în alianţă cu Baier a ofertat 69,5 milioane lei, şi Kesz Epito Ungaria, a cărei ofertă a fost de 70,3 milioane lei.

Valoarea estimată la care au fost scoase lucrările la licitaţie a fost de 71,3 milioane lei.

Dacă firmele Keviep şi Construcţii Bihor sunt deja cunoscute orădenilor, prima neavând o reputaţie bună, iar Kesz Epito Ungaria construieşte, într-un ritm alert, centrul de afaceri de lângă Lotus Center, companiile AICI Cluj şi Baier sunt la prima lucrare licitată în Oradea. Printre lucrările din portofoiul clujenilor se numără amenajarea stadionului municipal Cluj Napoca, a bazinului de polo din Miercurea Ciuc şi a salinei din Turda.

Primul aquapark din Oradea va avea în total şase corpuri de clădire, dotate cu spaţii speciale de relaxare şi divertisment. Totodată, Nymphaea va avea un bazin cu destinaţie sportivă, amenajat la standarde de competiţii internaţionale, un bazin pentru adulţi, unul pentru copii, unul de înot de 50x25 m, unul de sărituri de 25x25m, precum şi o zonă cu tobogane, cel mai înalt ajungând la 20 de metri.

Reprezentanţii municipalităţii se aşteaptă ca, în urma deschiderii ofertelor, contractul cu firma câştigătoare să poată fi semnat până la sfârşitul acestui an, astfel încât de anul viitor constructorul să poată începe lucrările. Termenul de predare a investiţiei este de 10 luni de la data semnării contractului, dar nu mai târziu de luna decembrie a anului 2015.