Trei echipe de studenţi ai Universităţii din Oradea au trecut în etapa următoare a competiţiei Innovation Labs, dedicată studenţilor şi cercetătorilor din domeniul tehnologiei. Între aplicaţiile propuse de tineri în concurs se numără şi una ce ar putea fi folosită la cumpărături, care presupune scanarea şi plata instantă a produselor cumpărate din magazin cu ajutorul telefonului mobil.

Potrivit unui comunicat transmis de biroul de comunicare al UO, la Innovation Labs, care a avut loc între 25 şi 26 martie în Timişoara, s-au înscris iniţial opt echipe orădene, formate din studenţi de la Facultatea de Inginerie Electrică şi Tehnologia Informaţiei, care au fost coordonate de conferenţiarul universitar Ovidiu Novac.

"Innovation Labs este unul dintre cele mai mari şi mai longevive programe de pre-accelerare pentru start-ups-uri tehnologice din România. Prin intermediul său, studenţii sunt încurajaţi să îşi construiască propria afacere, beneficiind de o infrastructură de suport - program educaţional şi acces la potenţiali clienţi, suport din partea mentorilor înscrişi în proiect, acces la tehnologii şi factori de decizie, prin partenerii programului", a explicat dascălul Ovidiu Novac, potrivit comunicatului.

Pentru a se bucura de sprijin, echipele trebuie să convingă juriul concursului că propunerea lor este interesantă, ajută societatea şi poate deveni realitate.

La finalul etapei de la Timişoara, din cele 10 echipe alese pentru următoarea etapă a competiţiei, trei au fost ale instituţiei academice orădene.

Una din cele trei, formată din studenţii boboci Adrian Negrău, Răzvan Toth şi Florin Bugle, de la Departamentul Inginerie Electrică şi Calculatoare, a propus juriului aplicaţia "All in one app store". "Este o aplicaţie dedicată cumpărăturilor, care ar putea fi utilizată în toate magazinele, pentru scanarea şi plata instantanee a produselor, cu ajutorul telefonului inteligent", a detaliat Novac.

Costeluş Denis student în anul I la Departamentul de Calculatoare şi Tehnologia Informaţiei, a lansat proiectul unei aplicaţii care să facă legătura între persoane vârstnice şi tineri.

"Aceasta pune împreună necesităţi precum: asistenţa medicală, cumpărăturile, suportul pe care tinerii, specializaţi sau nu, pot să îl ofere unor persoane care au nevoie de aceste servicii", a mai spus Ovidiu Novac.

La Innovation Labs a fost selectată şi echipa formată din designerul Dan Mureşan şi studentul Pocsi Nandor, anul I la Departamentul de Automatică şi Informatică Aplicată, care a prezentat aplicaţia Aistetix, ce oferă soluţii de design interior pentru clienţi, pornind de la o imagine.

Următoarea etapă a Innovations Labs va avea loc la finalul lunii mai.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!