Cei trei escroci, cu vârste de 21, 22 respectiv 26 de ani, au fost prinşi miercuri, la prânz, de poliţiştii din Beiuş.

"Poliţiştii au fost sesizaţi în urma unui apel prin 112 despre faptul că pe DN 76, în pădure, în locul numit „Bitii", trei persoane oferă spre vânzare bijuterii, în legătură cu care afirmă că sunt din aur. Indivizii, provenind din Râmnicu Vâlcea, se aflau lângă un autoturism înmatriculat în Letonia şi solicitau de la cetăţeni diverse sume de bani, motivând că au rămas fără combustibil. Drept garanţie se ofereau să lase diferite bijuterii din metal galben, despre care afirmau că sunt din aur", a explicat, joi, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, inspectorul principal Alina Dinu.

Potrivit sursei citate, în urma extinderii cercetărilor, poliţiştii beiuşeni au stabilit că în cursul aceleiaşi dimineţi, în jurul orei 11, aflându-se la ieşirea din Oradea înspre Salonta, cei trei escroci au înşelat un localnic de 21 de ani din comuna Bulz, de la care au cerut şi primit 300 de lei, în schimbul a două inele şi un lănţişor din metal.

"Ulterior s-a stabilit că bijuteriile nu erau din aur. Prejudiciul a fost recuperat în întregime şi predat păgubitului, cei trei fiind cercetaţi în stare de libertate pentru înşelăciune", a mai spus Alina Dinu.