Doi tineri de 17 respectiv 19 ani din comuna Tarcea au fost arestaţi de Judecătoria Marghita, iar fratele lor mai mic, în vârstă de 9 ani, este cercetat în libertate după ce au tâlhărit o pensionară de 72 de ani, leziunile pe care i le-au provocat femeii având nevoie de 45 de zile de îngrijiri medicale, a anunţat, vineri, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Marghita, Dorel Moţiu.

„În noaptea de 21 ianuarie 2010, în jurul orelor 24, cei trei fraţi au pătruns, prin efracţie, în locuinţa părţii vătămate din satul Adoni, comuna Tarcea, cu scopul de a sustrage bunuri. Cum aceasta dormea, în momentul în care le-a simţit celor trei prezenţa, s-a trezit, iar aceştia i-au aplicat mai multe lovituri, cauzându-i leziuni ce au necesitat un număr de 45 zile îngrijiri medicale", a explicat prim-procurorul Dorel Moţiu.

Potrivit sursei citate, cei trei hoţi au căutat, apoi, prin locuinţă, însă negăsind bunuri, bani sau alte valori, au ieşit în curte şi au furat 10 găini şi două gâşte, după care au fugit.

„La propunerea procurorului, Judecătoria Marghita a dispus arestarea inculpatului de 19 ani pentru o perioadă de 29 de zile şi a inculpatului de 17 ani pentru o perioadă de 19 zile sub acuzaţia de tâlhărie", a mai spus Moţiu.