Trei tineri cu vârste de 17, 23 respectiv 27 ani, din comuna Abram, s-au ales cu dosare penale, după ce ar fi furat mai multe scule din gospodăriile unor săteni din Biharia şi Abram.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul Alina Dinu, polițiștii Secției nr. 3 de Poliție Rurală Biharia îi bănuiesc pe cei trei că, în noaptea de 7 spre 8 decembrie 2017, ar fi furat din garajul unui imobil din localitatea Biharia un aparat de sudură, o drujbă și alte bunuri în valoare de aproximativ 2.200 lei, iar apoi au luat şi 100 lei dintr-o dubiţă lăsată cu uşile neasigurate.

În noaptea de 9 spre 10 februarie, în acest an, cei trei au „lovit” din nou, intrând în anexa unei case din Abram, de unde au sustras trei motofierăstraie, provocând un prejudiciu total estimat la suma de 1.200 lei.

Hoţii au fost identificaţi miercuri. Este vorba despre Dănuţ Budai, Lakatos Samuel şi Vlăduţ Vasile, care au fost puşi sub învinuire de poliţişti pentru furt calificat.

În aceeaşi zi, cei trei au fost reţinuţi pentru o perioadă de 24 de ore, după care au fost prezentați la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, iar de acolo în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Oradea cu propunere de arestare preventivă. 

Judecătorul a respins, însă, propunerea, şi a dispus față de cei trei măsura preventivă a arestului la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile.

În acest timp, polițiștii continuă ancheta în caz sub coordonarea unui procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a acestora și pentru recuperarea integrală a prejudiciului cauzat.