Doi arădeni au fost arestaţi preventiv, iar un alt arădean a fost plasat sub control judiciar, după ce au spart o locuinţă din satul Tămaşda, comuna Avram Iancu, din care au furat 40.000 de lei, 150 de euro și un card bancar.

Spargerea a fost comisă la sfârşitul săptămânii trecute, în noaptea de 25 spre 26 martie, după cum se arată într-o informare transmisă, vineri, de Biroul de presă al Poliţiei Bihor.

Hoţii, despre care BIHOREANUL a aflat că se numesc Sebastian Nicuşor Pasc respectiv Bogdan Lucian Mihuţ, sunt din localitatea Hălmagiu şi au primit pontul de la o rudă a victimelor. Au ajuns în Tămaşda cu maşina condusă de un amic de-a lor, Alexandru Bogdan Sirban, din comuna Vârfurile, şi tot acesta i-a şi dus acasă, după spargere. 

Joi, 30 martie, Pasc, Mihuţ şi Sirban au fost ridicaţi de poliţiştii din Cefa şi reţinuţi pentru 24 de ore, sub acuza de furt calificat.

O zi mai târziu, cei trei au fost prezentaţi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Salonta, iar apoi şi la Judecătoria Salonta, cu propunere de arestare preventivă.

Judecătorul de drepturi și libertăți a admis propunerea anchetatorilor doar cu privire la Pasc și Mihuţ, pe numele cărora a şi emis mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile. În cazul lui Sirban, însă, instanţa a dispus să fie plasat sub control judiciar pentru pentru 60 de zile.

Decizia instanţei mai poate fi contestată la Tribunalul Bihor. 

Cercetările sunt continuate de poliţiştii din Cefa, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetul de pe lângă Judecătoria Salonta. Banii furaţi nu au fost, încă, recuperaţi.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!