Trei jucători ai echipei de baschet masculin CSM CSU Oradea au fost convocaţi la echipele naţionale ale României şi Lituaniei, pentru acţiunea primelor reprezentative care va avea loc în luna februarie.

Astfel, după ce Bobe Nicolescu şi Tudor Fometescu au fost convocaţi la echipa naţională de baschet masculin a României pentru campania de precalificare la FIBA EuroBasket 2025, şi Dovis Bickauskis, conducătorul de joc al echipei CSM CSU Oradea, a primit convocatorul pentru acţiunea echipei naţionale a Lituaniei din luna februarie. El este candidat pentru a face parte din efectivul balticilor în fereastra a doua din calificările FIBA Basketball World Cup 2023.

Bobe Nicolescu şi Tudor Fometescu au fost convocaţi la echipa naţională a ţării noastre pentru jocul cu Albania, care va avea loc în 24 februarie, la Ploieşti. În vederea acestei partide, reunirea echipei naţionale este programată pentru data de 18 februarie, tot la Ploieşti. Astfel, selecţionerul Dragan Petricevic va avea la dispoziţie o săptămână pentru a pregăti meciul cu naţionala Albaniei.

În actuala campanie, echipa României a învins până acum Luxemburg, în deplasare, în primul meci disputat.

După jocul cu Albania, din luna februarie, reprezentativa ţării noastre se va duela din nou atât cu Luxemburg, cât şi cu Albania, la sfârşitul lunii iunie sau începutul lunii iulie, în ultimele jocuri din această campanie. Apoi, prima clasată din această grupă va obţine accesul pentru faza următoare din precalificări.

La rândul lui, Dovis Bickauskis se va prezenta la reunirea echipei naţionale a Lituaniei prevăzută pentru data de 21 februarie.

Naţionala Lituaniei are prevăzută o dublă cu Bosnia Herţegovina în datele de 24 şi 27 februarie. "Convocarea reprezintă o onoare atât pentru jucător, cât şi pentru clubul orădean. Echipa naţională a Lituaniei este una dintre forţele jocului de baschet din Europa, atât ca tradiţie, cât şi ca potenţial actual", precizează conducerea echipei CSM Oradea, pe site-ul oficial.