Echipa CSM Oradea va avea trei jucători la lotul național de seniori al României pentru participarea la turneul preolimpic, care va avea loc între 21 și 30 martie, la Rotterdam, în Olanda. România a obținut dreptul de participare la turneul preolimpic după ce Argentina a renunțat la acestă competiție.

Turneul de la Rotterdam va reuni 12 echipe reprezentative, care în prima fază au fost împărțite în două grupe. Selecționata României face parte din Grupa B, alături de Croația, Olanda, o selecționată din Asia (încă nedesemnată), Rusia și Germania. Din Grupa A vor face parte: Georgia, o altă echipă din Asia (încă nedesemnată), Canada, Brazilia, Muntenegru și Grecia.

Conform regulamentului turneului, se va juca în sistem fiecare cu fiecare, după care primele patru clasate din cele două grupe se vor califica pentru sferturile de finală. Vor urma apoi semifinalele, meciul pentru locul 3 și finala. La finalul turneului, primele trei din clasamentul general se vor califica la Jocurile Olimpice de vară 2020, de la Tokyo, Japonia.

Pentru acest turneu preolimpic, din echipa României vor face parte și jucătorii Vlad Georgescu, Silvian Colodrovschi și Vlad Dragomirescu, toți trei de la CSM Oradea. Alături de ei, lotul tricolor îi va cuprinde și pe: Marius Țic, Andrei Prioteasa, Tudor Fulea, Alexandru Ghiban, Alexandru Vătrai, Victor Antipa, Nicolae Oanță, Șerban Abrudan, Cosmin Radu, Tiberiu Negrean, Robert Gergelify și Levente Vancsik.

Reunirea lotului național este programată pentru data de 2 martie, însă jucătorii de la CSM Oradea se vor alătura celorlalți tricolori după ce vor disputa returul cu Ortigia din semifinalele LEN EuroCup, dar și etapa de campionat cu Dinamo.

În ceea ce privește calendarul echipei naționale de polo pentru această acțiune, el cuprinde pregătirea de la Izvorani, din perioada 2-6 martie, un turneu internațional în Germania, la Hamburg, între 7 și 12 martie, un nou stagiu de pregătire la Izvorani, între 13 și 20 martie, iar apoi turneul preolimpic în sine, de la Rotterdan, din perioada 21-30 martie.