Sportiva Diana Verdeş, de la clubul şcolar LPS Bihorul, şi-a adjudecat două medalii la întrecerile etapei finale a Campionatului Naţional de atletism U18, care s-a desfăşurat în primele zile ale acestei luni la Bucureşti.

Antrenată de profesorul Călin Laza, dar cu dublă legitimare, la LPS Bihorul şi la CS Atletico Slănic, Diana s-a clasat pe locul II şi a intrat în posesia medaliei de argint în cadrul probei de 3.000 de metri, unde a terminat cursa în timpul de 10:42 minute. De asemenea, în cadrul probei de 5.000 metri, Diana Verdeş s-a situat pe locul III şi a cucerit bronzul, după ce a parcurs cursa în timpul de 19:14 minute.

În proba de 3.000 de metri, o altă sportivă legitimată la CSS LPS Bihorul Oradea, Diana Lukacs, antrenată tot de Laza, s-a clasat pe locul 8, cu timpul de 11:14 minute.

Un loc 7 l-a obţinut Andra Daria Danciu, şi ea cu dublă legitimare, LPS Bihorul - CS Atletico Slănic, care în cadrul cursei de 1.500 metri a parcurs distanţa în 5:15 minute.

O a treia medalie a tinerilor atleţi de la LPS Bihorul la aceste întreceri naţionale de U18 a obţinut-o Raisa Sabău, pregătită de Mariana Preda, care aparţine şi de CSU Oradea şi care, în cadrul probei de săritura în lungime, s-a clasat pe locul III şi a intrat în posesia bronzului, cu un rezultat de 5,41 metri.

Pe de altă parte, la întrecerile etapei finale a CN de atletism U18 a mai concurat şi Robert Olah, în proba de 400 de metri, însă a fost nevoit să renunţe la cursă din cauza unei accidentări.

Alte rezultate obţinute de sportivii legitimaţi la LPS Bihorul CSU Oradea au fost:

- locul 5 – Remus Albu, la 100 m (11:35 secunde)
- locul 5 – Ecaterina Cărbunar, la lungime (5,28 metri)
- locul 6 – Antonia Sângeorzan, la lungime (5,12 metri)
- locul 6 – Rareş Albu, la lungime (6,44 metri)
- locul 7 – Robert Halasz, la lungime (6.26 metri)

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!