Micii spadasini de la LPS Bihorul Oradea au obţinut trei medalii la întrecerile Campionatului Naţional de Spadă pentru copii, competiţie care s-a desfăşurat în perioada 16-19 iunie la Bucureşti.

Principala performeră a delegaţiei clubului orădean a fost Andrea Muntean, cea care a devenit campioană naţională la categoria de vârstă 10-11 ani.

Competiţia s-a desfăşurat la categoriile 8-9 ani, 10-11 ani şi 12-13 ani, iar la start s-au adunat peste 250 de mici spadasini de la mai multe cluburi din ţară.

În ceea ce o priveşte pe Andrea Muntean, aceasta şi-a îmbunătăţit performanţa de anul trecut, când a cucerit medalia de argint, ea cucerind acum aurul, într-o probă la care au luat startul 53 de sportive.

La aceeaşi categorie a fetelor, Mara Obogeanu a ocupat locul 22. La masculin, Gabriel Popa s-a situat pe poziţia a 5-a, din 42 de sportivi participanţi.

La categoria 12-13 ani băieţi, Raul Tufan a cucerit medalia de bronz, după ce s-a situat pe locul III, din 58 de sportivi, în timp ce la fete, Maria Popa a ocupat locul 11, din 48 de concurente. De asemenea, Alexandra Drăgan s-a situat a 13-a, iar Mia Petra Jurău, a 25-a.

La 8-9 ani, Ana Muntean a ocupat locul 5, din 37 de sportive, iar Sonia Buta, poziţia a 12-a.

Cea de-a treia medalie a fost cucerită de echipa feminină a LPS Bihorul, bronz la 12-13 ani, formaţie alcătuită din Andrea Muntean, Maria Popa, Alexandra Drăgan şi Mia Petra Jurău.

Proba pe echipe feminin de la 12-13 ani a reunit 14 echipe.

Micii spadasini orădeni de la LPS Bihorul sunt antrenaţi de tehnicianul Nicolae Ille.

La final, copiii au fost premiaţi de campioanele olimpice la spadă Loredana Dinu şi Simona Pop, vicecampioanele mondiale la spadă juniori Alexandra Predescu şi Denisa Barosan (titlu pe care l-au câştigat împreună cu orădeanca Bianca Benea) şi campionii de la gimnastică Marian Drăgulescu, Larisa Iordache şi Sandra Izbaşa.