Sportivii clubului Basti Box Salonta s-au întors cu trei medalii de la întrecerile Cupei României la box pentru juniori, competiție care s-a desfășurat în perioada 8-14 mai, la Iași.

Antrenorul Sebastian Silaghi a deplasat cinci pugiliști la întreceri, iar aceștia au avut evoluții bune, reușind să cucerească o medalie de aur, una de argint, una de bronz, precum și un loc 5.

Principalul performer al delegației clubului bihorean a fost Andrei Marcu, care s-a situat pe primul loc și a cucerit medalia de aur la categoria 60 kg. El l-a învins în finală pe colegul său de club, Darius Stegari, care, astfel, s-a clasat pe locul II și a intrat în posesia medaliei de argint.

La această categorie au participat 16 pugiliști, cei mai buni din țară.

Medalia de bronz și-a adjudecat-o Iosif Bordaș, la categoria 63 kg, categoria care a reunit la start 15 sportivi.

În fine, pe locul al V-lea, la categoria 48 kg, a fost Dănuț Mititelu, de la Basti Box. Bihoreanul a fost aproape și el de o medalie, dar a pierdut cu decizie împărțită.

Celălalt sportiv al clubului salontan a fost Florin Haita, care a luat startul la categoria 52 kg, unde a pierdut, însă, la puncte, în primul tur.

„Sunt bucuros pentru că la categoria 60 kg juniori avem cei mai buni boxeri din țară, locul 1 și 2, Andrei Marcu și Darius Stegari. Pentru noi, ambii sunt campioni. Am avut și un arbitru național, pe Raul Bara, dar echipa de arbitri a dat dovadă de profesionalism maxim și corectitudine. A fost o competiție foarte intensă”, a declarat antrenorul și managerul clubului Basti Box Salonta, Sebastian Silaghi, la întoarcerea de la Iași.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!